Rozgnieść widelcem (nie miksować!) 4 awokado, posiekać jedną słodką, białą cebulę i rozgnieść ząbek czosnku. Wymieszać i doprawić sokiem z dwóch cytryn i limonki, łyżeczką Tabasco, hojną szczyptą mielonego kuminu i solą. Tak powstałe guacamole nakładać na chrupiące grzanki.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykorie | 5 |
awokado | 4 |
słodka biała cebula | 1 |
czosnek | 1 ząbek |
sok z 2 cytryn |
sok z 1 limonki | |
tabasco | 1 łyżeczka |
mielony kumin | szczypta |
chleb wileński na grzanki | 10 kromek |
sól | do smaku |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...