- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 4 |
rzeżucha | 1 szklanka |
koperek | pół pęczka |
kurkuma | ćwierć łyżeczki |
miękkie masło | 50 g |
majonez | 1-2 łyżki |
sól i kolorowy pieprz do smaku | |
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z masłem, kurkumą i majonezem. Posiekać połowę rzeżuchy i koperek. Wymieszać z masą żółtkową. Doprawić solą i kolorowym pieprzem. W razie potrzeby dodać więcej majonezu ale masa nie powinna być zbyt mokra. Formować kule i wkładać w połówki białek. (Jeśli jakieś białka zostaną, użyć ich do innych potraw.) Resztę rzeżuchy opłukać i dokładnie wysuszyć. Wcisnąć połówki jajek w rzeżuchę, tak aby obkleiła białka. Ułożyć na półmisku, obsypać rzeżucha i kolorowym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Sałatka z awokado i surimi
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 6. Bukiet karmelizowanej marchwi
- 7. Kuchnia fusion
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Tzatziki
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...