- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
śmietana | 1 szklanka |
kwaśne mleko | 1 szklanka |
szczypiorek | 1/2 pęczka |
długi ogórek | 1 |
koperek | 1/2 pęczka |
czosnek | 1 ząbek |
sól | |
Ogórek umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Szczypiorek i koperek opłukać i osuszyć. Pokroić. Czosnek wycisnąć przez praskę. Wymieszać schłodzone mleko ze śmietaną z lodówki i warzywami. Doprawić. Podawać z młodymi ziemniakami.
Więcej regionalnych smaków znajdziesz w najnowszej książce Magdy Gessler - "Smaczna Polska"
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...