- Czas przygotowania 45 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
Najpierw trzeba wyfiletować karpia. Odciąc glowę. Potem zaczynając od strony brzucha, zdejąć mięso z ości, dochodząc do kręgosłupa. Odciąć kręgosłup tak aby nie uszkodzić skóry. Skropić rybę sokiem z cytryny, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i odstawić (może stać nawet kilka godzin). Posiekać natkę i wymieszać z bryndzą. Do wnętrza karpia włożyć bryndzę. Przeciąć rybę w poprzek na kilka (3-4) części. Przygotować mąkę, roztrzepanae jajko i bułkę tarta do panierowania ryby. Bardzo dokładnie panierować rybę, dociskając starannie panierkę. Rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia. Smażyć rybę na średnim ogniu, raz odwracając (ok. 15 minut). Osączyc rybę na ręczniku papierowym. Na każdym kawałku położyć kawałeczek masła.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...