- Czas 3 min.
- Trudność
- Porcja dla
Creme de cassis | 10 ml |
schłodzony szampan |
Dla tych którzy lubią klasyczny kir, czyli białe wino z likierem z czarnych porzeczek proponujemy na sylwestrową noc jego wersję luksusową z wytrawnym szampanem. Alkohol wlewamy do schłodzonych, wysokich kieliszków do szampana.
Do kieliszka wlać szampan, a następnie dolać likier porzeczkowy. Natychmiast podawać.
Kir Royal przygotowujemy wlewając likier do szampana a nie odwrotnie :)
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...