- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
kefir | 500ml |
mango | 2 dojrzałe |
swiezy imbir | ok. 2 cm |
miód | 2 łyżki |
limonka | 1 |
Napój podobny do mango lassi, które w Indiach przyrządza się na bazie jogurtu. Pyszny i genialnie aromatyczny. Idealny na lato.
Mango obrać, odkroić miąższ od pestek. Zmiksować wszystkie składniki. Dodać do smaku sok z limonki. Podawać dobrze schłodzony.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...