Łódeczki są świetną alternatywą dla frytek. Ziemniaki obieramy i kroimy w charalterystyczne sposób. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C. Na blaszce wyłożoną papierem do wypieków układamy ziemniaki. Polewamy je olejem. Posypujemy solą i pieprzem. Koperek siekamy drobno i wrzucamy na ziemniaki. Pieczemy do momentu, aż łódeczki będą miały złoty kolor.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 1 kg |
olej | 50 ml |
koperek | pęczek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...