- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 100 gram |
czosnek | 1 ząbek |
jajka | 2 |
śmietana | 200 ml |
ser kozi | 150 gram |
bułka tarta | |
masło | do wysmarowania fore |
parmezan | do dekoracji |
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Śmietanę, ser kozi, posiekany czosnek i jajka wrzucić do blendera i zmiksować. Makaron wymieszać z powstałym sosem. Foremki na muffiny wysmarować masłem i podsypać bułką tartą. Makaron nawijać na widelec w „gniazda” i układać w foremkach na muffiny. Piec w piekarniku przez około 15-20 minut aż masa jajeczna się zetnie. Podawać na zimno lub na ciepło przyozdobione świeżymi ziołami i parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...