- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
czerowna kpusta | 1 mała główka |
szklanka bulionu | |
czerwone wino | pół szklanki |
rodzynki | garść |
suszone morele | garść |
jabłka |
smalec gęsi | 3 łyżki |
ocet jabłkowy | |
sól | |
cukier | |
miód | 1łyżka |
mąka | 1łyżka |
Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i pokroić w duża kostkę. Zalać kapustę bulionem i winem. Dusić 20 minut. Dodać jabłka i pokrojone morele. Dusić 15 minut. Roztopić smalec na patelni, dodać mąkę. Przesmażyć chwilę. Dodać do kapusty razem z rodzynkami i miodem. Gotować 10 minut. Doprawić solą, cukrem i octem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...