Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, ponacinać w kostkę miąższ i wyjąć go do miski. Skropić sokiem z limonki. Posiekać drobno ząbki czosnku. Dodać do awokado. Wymieszać z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wszystko zmiksować na gładką masę. Tak przygotowany można podawać na grzankach.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
awokado | 1 szt |
limonka | 1 sz |
czosnek | 3 ząbki |
serek Philadelphia | 3 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...