Buraki zawinąć (każdy oddzielnie) w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C. W zależności od gatunku trwa to ok godziny. Wystudzić, obrać, pokroić w plastry. Posmarować plastry oliwą i octem. Układać 3-4 plastry jeden na drugim przekładając kozim twarogiem.
- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
buraki | 4 średnie, okrągłe |
twaróg kozi | 1 kubek |
oliwa | |
ocet balsamiczny | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...