- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś z kurczaka | 2 |
cukinia | 1 |
ziemniaki | 2 |
cebula | 1 |
ulubione świeże lub suszone zioła | garść |
oliwa | 1/3 szklanki |
sól i pieprz | |
Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć ziołami i solą, pokroić. Nagrzać piekarnik do 200 C. Wyłożyć blachę pergaminem. Na blasze ułożyć kurczaka, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika. Piec 15 minut. Cukinię pokroić w cząstki.Wieksze pomidory przekroić. Cebule pokroić w piórka. Wyjąć blachę z piekarnika. Mięso odwrócić, dołożyć warzywa skropione oliwą i posypane ziołami. Włożyć blachę do piekarnika i piec dalsze 15-20 minut aż wszystko będzie miękkie. Podawać na gorąco jako lekki obiad.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...