Na stolnicę rozsypać odrobinę mąki pszennej. Ułożyć rulon z ciasta francuskiego i delikatnie rozwałkować. Pociąć w trójkąty. Na każdy z nich układać po łyżeczce dowolnego dżemu. Zawinąć. Jajko rozbełtać w miseczce. Przed stawieniem do piekarnika posmarować każdy rogalik z wierzchu pędzelkiem tak, aby w po upieczeniu miały złocisty kolor. Piec 15 min. w 230C.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | szczypta |
dowolny dżem | kilka łyżeczek |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...