- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Naleśniki według przepisu podstawowego z 1/2 porcji | link w tekście |
wędzony łosoś (tyle, ile mamy naleśników) | ok. 10 plastrów |
serek kanapkowy | 300 g |
szczypiorek | duży pęczek |
chrzan | 1 łyżka |
sól i pieprz | |
- Naleśniki według przepisu podstawowego z pół porcji - www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Posiekać szczypior zostawiając do ozdoby po 2 łodyżki na każdy naleśnik. Wymieszać serek z chrzanem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku uważając z solą, bo łosoś jest słony. Posmarować naleśniki serkiem, położyć na każdym plaster łososia i zwinąć w rulon. Przekroić każdy naleśnik skośnie na pół. Przewiązać szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...