- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
awokado | 1 |
czerwona papryka | 2 |
bób | 500g |
wędzona makrela | 1 |
czerwona cebula | 1-2 |
natka i bazylia do dekoracji | |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | |
sól gruboziarnista | |
świeżo zmielony pieprz | |
Papryki opiec, zawinąć szczelnie w folię, obrać. Bób ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Obrać. Awokado obrać, pokroić, skropić cytryną. Papryki pokroić w paski. Obrać makrelę, dokładnie usuwając ości. Podzielić na spore kawałki. Pokroić cebulę w drobną kostkę. Ułożyć na talerzach, awokado, papryki, bób. Polać oliwą. Na wierzchu ułożyć makrelę. Posypać cebulką. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...