Filety opłukać z zalewy, włożyć do mleka i odstawić do lodówki na ok 20 godzin. Wyjąć, osuszyć, zanurzyć na chwilę w oleju. Cebulę pokroić w talarki. Lubczyk posiekać. Filety pokroić na ukośne paski, posypać lubczykiem i pieprzem. Podawać z krążkami cebuli i ćwiartkami cytryny.
- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe w zalewie | 4 |
czerwona cebula | 1/2 |
świeży lubczyk | garść |
pieprz świeżo mielony |
cytryna | 1/2 |
mleko | 1 l |
olej | 4 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...