- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 4 godz.
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe w zalewie | 4 |
cebula | 1 |
jabłko kwaśne | 1 |
śmietana gęsta, kwaśna | 4 łyżki |
Śledzie wypłukać i wymoczyć w zimnej wodzie wymieszanej z mlekiem. Moczyć od kilku minut do kilku godzin w zależności od tego jak bardzo słone śledzie lubimy. Cebule obrać i pokroić w cieniutkie piórka. Zalać wodą, zagotować i odstawić na 5 minut. Odcedzić, zostawić do ostygnięcia. Jabłko pokroić w kosteczkę. Śledzie pokroić w paseczki. Cebulę, jabłka i śledzie wymieszać ze śmietaną.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...