Borówki dokładnie umyć, delikatnie rozgnieść, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Odstawić na 30 min. aby puściły sok. Następnie wstawić na około 1 godzinę do zamrażarki. Kiedy będą delikatnie zmrożone, wyjąć i zblendować na gładką masę. Przełożyć do specjalnych foremek, a następnie ponownie wstawić do zamrażalnika na około 4 godziny.
- Czas 5 godz.
- Trudność
- Porcja dla
borówki amerykańskie | 500 g |
sok z cytryny | 4 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...