- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
jogurt typu greckiego duży | 1 |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | 5łyżek |
sok z połówki cytryny | |
pieprz | pół łyżeczki |
ogórki sałatkowe niewielkie | 2 |
koperek | garstka |
garść zielonych oliwek (opcjonalnie) | |
mięta (opcjonlnie) | |
Ogórki obrać, przekroić, usunąć pestki i sok. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z jogurtem, dodając wszystkie pozostałe składniki (w tym, ewentualnie, posiekane oliwki). Przełożyć do miseczki. Schłodzić godzinę w lodówce. Gotowe!
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Sałatka z awokado i surimi
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 6. Bukiet karmelizowanej marchwi
- 7. Kuchnia fusion
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Tzatziki
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...