Zetrzeć marchewkę i seler na tarce o grubych oczkach. Pokroić cebulę w małą kostkę. W rondelku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać marchew i seler. Dusić kilka minut i wsypać ryż. Wlać 1,5 litra wody. Gotować. Pokroić w paski pierś kurczaka. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do rondelka. Gotować aż ryż będzie miękki. Podzielonego na różyczki brokułu dodać do zupy. Gotować 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną i podawać.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
średni brokuł | 1 |
średnia marchewka | 1 |
mały seler | 1/2 |
pierś z kurczaka | 1/2 |
ryż | 1/2 szklanki |
śmietana 18% | 1/2 szklanki |
olej | 2 łyżki |
cebula | 1 |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...