Trawa cytrynowa
DrukujW całej południowo-wschodniej Azji używana jest do przyprawiania aromatycznych i słodkich potraw oraz napoi. Znakomicie współgra z czosnkiem, cebulą, chili, kolendrą i curry. Najlepsza jest świeża. Przed użyciem należy ją lekko pobić tłuczkiem żeby uwolnić aromat, a następnie przekroić wzdłuż i dodać do potrawy.
Redakcja
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...