Słodkie życie dla każdego! To moje hasło na Dzień Dziecka!
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cukier | 180g |
woda | 500ml |
masło | 125g |
kasza manna | 2 szklanki |
migdały zmielone lub posiekane | 3 łyżki |
cynamon | 1łyżeczka |
owoce pokrojone | 2 szklanki |
Cukier z wodą gotować przez 20 minut, aż powstanie gęsty syrop. Kaszę mannę podsmażyć na rozgrzanym maśle, stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Naczynie z kaszą odstawić z ognia, wlać syrop i mieszać drewnianą łyżką, aż manna połączy się z cukrem. Masę przełożyć do małej formy keksowej i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120C na 20 minut. Kroić po ostudzeniu.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...