- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
jagody | 1 kubek |
maliny | 1 kubek |
truskawki | 1 kubek |
jogurt grecki | 2 kubki |
domowa granola lub podprażone płatki owsiane | 300 g |
cukier lub ksylitol | do smaku |
Owoce umyć i osuszyć. Pokroić truskawki. Godzinę przed podaniem, ułożyć w pucharkach naprzemiennymi warstwami: dwie łyżki granoli, dwie łyżki jogurtu, dwie łyżki owoców. Zdrowiej jest nie dodawać cukru, jednak gdyby deser okazał się zbyt wytrawny, można wymieszać jogurt z odrobiną cukru pudru.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 8. Świąteczny bigos staropolski
- 9. Święty Jacek z Pierogami
- 10. Ketchup domowy
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...