- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 300 g |
oliwa extra vergine | 5łyżek |
sól gruboziarnista |
szalotki | 3 |
natka pietruszki | pęczek |
sól i cukier | |
Fasolkę obciąć, opłukać. Ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Szalotki obrać i posiekać. Posiekać natkę. Wymieszać oliwę z szalotkami i natką. Odcedzić i osączyć fasolkę. Polać oliwą z dodatkami, posypać gruboziarnistą solą.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 8. Rosół Pho
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...