- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Kurki świeże | 300 g |
duża cebula | 1 |
koperek | garść |
masło | 2 łyżki |
śmietana 22% | 150 ml |
sól i pieprz | |
Kurki bardzo dokładnie oczyścić i opłukać. Większe pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić cebulę na maśle, dodać kurki. Gdy puszczą sok, dodać śmietanę. Dusić do miękkości. Dodać posiekany koperek. Dla odmiany można też dodać posiekaną natkę lub świeżą kolendrę. Kurki doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym, białym chlebem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Świąteczny bigos staropolski
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 8. Pączki
- 9. Jak gotować ryż na sypko
- 10. Pomaluj bombkę, to łatwe!
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...