- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Kurki świeże | 300 g |
duża cebula | 1 |
koperek | garść |
masło | 2 łyżki |
śmietana 22% | 150 ml |
sól i pieprz | |
Kurki bardzo dokładnie oczyścić i opłukać. Większe pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić cebulę na maśle, dodać kurki. Gdy puszczą sok, dodać śmietanę. Dusić do miękkości. Dodać posiekany koperek. Dla odmiany można też dodać posiekaną natkę lub świeżą kolendrę. Kurki doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym, białym chlebem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Sałata z fasolką
- 7. Ciasto na naleśniki
- 8. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...