- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki np. rurki | 500 g |
szpinak mrożony liściasty | 250 g |
boczek wędzony | 200 g |
olej | 2 łyżki |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
Pokroić boczek w kosteczkę. Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej i dodać boczek. Gdy się lekko przysmaży dodać szpinak i przykryć. Gdy szpinak się rozmrozi, dodać śmietankę. Podgrzać. Doprawić sos solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem. Posypać tartym parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Sałata z fasolką
- 7. Ciasto na naleśniki
- 8. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...