Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Brokuł przeciąć na części i ugotować. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zmniejszyć ogień tak, aby wszystko podgrzać, ale nie smażyć. Wrzucić wszystkie składniki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 400 g |
brokuł | 1 szt |
papryka | 1/2 szt |
pietruszka | garść |
oliwa z oliwek | kilka łyżek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
czosnek | 2 ząbki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...