Grzyby obieramy, myjemy i gotujemy przez 10 -15 minut. Przygotowujemy zalewę z wody, octu, przypraw i pokrojonej w plastry cebuli. Zalewę zagotowujemy a następnie dodajemy do niej maślaki i gotujemy wszystko jeszcze przez 4-5 minut. Napełniamy słoiki gorącą zalewą wraz z maślakami i zakręcamy.
- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 14 dni
- Trudność
- Porcja dla
maślaki | 1 kg |
ziarenka goryczycy | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 46 ziarenek |
pieprz w ziarenkach | 1/2 łyżeczki |
liść laurowy | 2 listki |
cebula | 1 |
ocet | 1 szkalnka |
woda | 2 szklanki |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Sałata z fasolką
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Tatar z pomidora
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...