- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
jabłka | 4 |
banan | 1 |
jogurt grecki | 2 łyżki |
cukier kryształ | 1 łyżka |
rodzynki | garść |
orzechy włoskie | 2 łyżki |
cukier puder | 1 łyżka |
masło | 1 łyżeczka |
Jabłka umyć i osuszyć. Wydrążyć gniazda nasienne. Rozgnieść banana. Wymieszać go z dwiema łyżkami drobno posiekanych orzechów włoskich, rodzynkami, łyżką cukru i jogurtem greckim. Napełnić nadzieniem jabłka. Na wierzch położyć kawałeczek masła.
Posmarować naczynie żaroodporne lub blachę tłuszczem i ułożyć jabłka. Piec ok. 30 min w nagrzanym do 220°C piekarniku.
Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...