- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 500g |
filet z łososia | 300g |
pory | 2, tylko jasne częśc |
oliwa | 6łyżek |
sól | |
pieprz kolorowy świeżo mielony | |
Wstawić osoloną wodę na makaron. Pokroić łososia w duża kostkę, ugotować na parze (10 minut). Ugotować makaron. Por opłukać, przekroić wzdłuż na 4 części, a potem pokroić w poprzek na kawałki ok 5 cm. Rozgrzać oliwę na patelni. Udusić pory, dodać łososia. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...