Pstrągi umyć, wytrzeć. Wnętrza natrzeć octem, do każdego włożyć ćwierć pęczka pietruszki. Pstrągi spanierować w mące i usmażyć na oliwie na chrupko. Wyjąć ryby, do oliwy dodać chili, 2 łyżki octu i posiekany pęczek natki. Włożyć pstrągi pogotować chwilę w tym ostrym sosie.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pstrągi | 4 |
mąka | do panierowania |
natka pietruszki | 2 pęczki |
cytryna | 1 |
ocet winny z białego wina | 4 łyżki |
papryczki chili | 4 |
sól i pieprz do smaku | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Sałata z fasolką
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Tatar z pomidora
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...