- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
mrozone raki | 2,5 kg |
cytryna | 3 |
papryka chili | 3 |
czosnek | 1 główka |
sól | 1,5 łyżki |
kolendra | duży pęczek |
W dużym rondlu zagotować 5 litrów wody z dwiema cytrynami przekrojonymi na pół, czosnkiem przekrojonym w poprzek, chili i solą. Gotować 25 minut. Wrzucić zamrożone raki, doprowadzić do wrzenia i wyłączyć palnik.
Pozostawić raki w stygnącym wywarze na 10 minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Posiekać kolendrę. Wymieszać raki z kolendrą, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką czosnkową i winem śliwkowym.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...