Smaki życia
Zaloguj się Rejestracja Kontakt
  • Usuń
  • Zmień
Zapisz
Witaj »
  • Zobacz profil
  • Zakupy
  • Przepisy
Wyloguj się

Witaj

Zaloguj się lub utwórz konto

Mam konto ale nie mogę się zalogować

Facebook connect Google+ connect zaloguj się
  • Kuchnia
    • Przepisy
    • Porady
    • Inspiracje
    • Osobowości
    • Słownik kulinarny
    • Akcesoria kuchenne
    • Gadżety
    • Ciekawostki
  • Restauracje
    • Restauracje rekomendowane Polska i świat
    • Jak rozpoznać dobrą restaurację?
  • Dom i Wnętrza
    • Inspiracje
    • Porady
  • Śladami Smaków
    • Podróże
    • Moje odkrycia
    • Smaki regionów
    • Smaki, które podbiły świat
    • Smak na kulturę
  • Wydarzenia
    • 1 czerwca zjedz i wesprzyj młodzież! Przyłącz się
    • Konkurs Nowa odsłona Pana Łososia
    • Raj dla dzieci w Południowym Tyrolu
    • Polska uczta w londyńskiej restauracji Jamiego Oli
    • Kucharze dzieciom
    • Poczuj „smak” Berlina w Warszawie
    • ZARABIAJ NA KAWIE, warsztaty Segafredo Zanetti
    • Przygotuj się do Świąt w Południowym Tyrolu
    • Gęsina na św. Marcina
    • Polecamy
    • Komentarze
    • Smaki życia gwiazd
    • Konkurs
  • O mnie
      • Sklep
        • Ceny
        • Koszyk 0.00 PLN
      • profil
        • Dodaj przepis
        • Moje przepisy
        • Moje zakupy
        • Ustawienia
        • Schowek
        • Pytanie do Magdy G.
        • Ebook
      • Strona główna »
      • Kuchnia»
      • Przepisy»
      • Sałatka w szklaneczce

      Sałatka w szklaneczce

      Drukuj

      Przepis Smaków Życia

      • Czas 2 godz.
      • Trudność
      • Porcja dla
      pierś z kurczaka 500 g
      ser pleśniowy 300 g
      brukselka 10
      gruszka 3
      orzechy włoskie łuskane 10
      marchewka 5
      oliwa 2 łyżki
      cytryna 1
      tymianek 2 łyżki
      miód 2 łyżki
      sól i pieprz do smaku
      cukier 1 łyżka
      krewetki 20
      zdj. shutterstock
      Pyszna sałatka, łatwa do zjedzenia na przyjęciach. W ten sposób można podać tez inne sałatki.

      Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Tymianek wymieszać z miodem i skórką z cytryny, natrzeć tą marynatą mięso, posolić i doprawić pieprzem, odstawić na godzinę. Upiec w worku do pieczenia, 40 minut w temp 180 C. Ostudzić. Pokroić w paseczki. Gruszki obrać, pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Ser pokroić na kawałki. Orzechy połamać na mniejsze kawałki i uprażyć na suchej patelni. Krewetki oczyścić. Brukselki oczyścić ze zwiędłych listków i wyciąć głąb. Zagotować litr wody z łyżeczką soli. Włożyć krewetki do wrzątku, gotować pół minuty, wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić, obrać. Do tej samej wody włożyć brukselki, wyjąć po minucie, ostudzić, rozdzielić listki. Do każdej szklaneczki włożyć składniki sałatki, skropić sokiem z cytryny, oliwą, oprószyć sola i pieprzem.

      Tweeter
      

      Najpopularniejsze wpisy

      • 1. Ciasto na naleśniki
      • 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
      • 3. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
      • 4. Szybkie ciasto z wiśniami
      • 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
      • 6. Jak gotować ryż na sypko
      • 7. Podział tuszy wołowej
      • 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
      • 9. Ciasto na pizzę
      • 10. Biały chłodnik z Podlasia

      Wydarzenia

      • Spółka Smaki Życi...

        Spółka Smaki Życia oświadcza:

      • Gastro Targ na Ch...

        Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...

      Domowe inspiracje

      • Kawa w filiżance ...

        Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...

      • Erica z Afryki

        Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...

      Śladami smaków

      • Skąd się wzięły f...

        Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...

      • Arbuz, czyli melo...

        Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...

      Co masz w lodówce?

      • Kuchnia
      • Restauracje
      • Dom i Wnętrza
      • Śladami Smaków
      • Wydarzenia
      • O mnie
      • Sklep
      • Reklama
      • POTRAWY WIELKANOCNE
      • profil
      Sałatka w szklaneczce - Przepisy.Pyszna sałatka, łatwa do zjedzenia na przyjęciach. W ten sposób można podać tez inne sałatki. Sałatka w szklaneczce to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler

      Smaki Życia na Facebooku

      Smaki Życia

      Kontakt

      Newsletter smaków życia

      Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera

      Rezygnuję

      Witaj
      Od teraz spodziewaj się najświeższych nowości ze strony Smaki Życia.

      Rezygnuję

      Jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, zaloguj się i zrezygnuj z subskrypcji.

      Witaj
      Aby zrezygnować z newslettera Smaki Życia naciśnij przycisk "Rezygnuję". W przeciwnym wypadku - Anuluj.

      Rezygnuję

      polityka prywatności

      Copyrights 2022 Smaki Życia.