- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
sałata | 1 główka |
gruszki | 2 |
pierś z kurczaka (pojedyncza) | 1 |
orzechy włoskie | garść |
ser pleśniowy | 50 g |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
natka | do dekoracji |
musztarda francuska z całymi ziarnami | 1 łyżka |
oliwa do sosu | 2 łyżki |
miód | 1 łyżeczka |
sok z cytryny do sosu | 1 łyżka |
sól i pieprz | |
Umyć i osuszyć sałatę. Wszystkie składniki sosu wymieszać na emulsję. Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Kurczaka pokroić w kostkę, posolić, usmażyć na oliwie. Na tej samej patelni podsmażyć gruszki. Ser pokroić w kostkę. Ułożyć na sałacie pozostałe składniki sałatki. Polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Biały chłodnik z Podlasia
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Jak gotować ryż na sypko
- 5. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Podział tuszy wołowej
- 8. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 9. Ciasto na pizzę
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...