- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
pomidorki koktajlowe | 4-5 |
sos pesto zielony | 3 łyżki |
oliwa (opcjonalnie) | 2-3 łyżki |
listki bazylii | garść |
parmezan | 1 łyżka |
sól i pieprz | |
Kurczaka umyć, osuszyć, upiec lub zgrillować. Pokroić w kostkę (można w ten sposób zużyć resztki obiadu). Pomidorki umyć i pokroić na połówki. Bazylię umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z pesto. Jeśli jest zbyt gęste dodać oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Posypać grubymi wiórkami parmezanu.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Sałata z fasolką
- 7. Ciasto na naleśniki
- 8. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 9. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 10. Szparagowy zawrót głowy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...