- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
masło | 100 g |
żółtka | 3 |
białe wytrawne wino lub sok z cytryny | 3 łyżki |
sól, biały pieprz | do smaku |
Klasyczny, znakomity dodatek do ryb, białych mięs i warzyw.
Masło rozpuścić. Żółtka ubijać na parze z winem (można też użyć soku z cytryny) aż będą puszyste. Powoli, porcjami dodawać gorące masło, cały czas ubijając. Uzyskany sos powinien mieć kremową konsystencję.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Sałata z fasolką
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Tatar z pomidora
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...