Na rozwałkowany placek drożdżowy nałożyć konfiturę z malin i zwinąć jak makowiec. Zwinięty strudel włożyć do foremki posmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 180°C ok. 40 mint. Po upieczeniu pomalować sklarowanym masłem i posypać cukrem pudrem.
- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto drożdżowe (patrz: przepis podstawowy) | 470 g |
konfitura malinowa | 280 g |
masło sklarowane | 50 g |
cukier puder | 50 g |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...