- Czas przygotowania 2 godz.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
żeberka ekstra mięsne | 1,5 kg |
sos sojowy | 5 łyżek |
słodki sos chili | 5 łyżek |
miód | 4 łyżki |
czosnek | 4 ząbki |
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na pojedyncze mięsne kostki. Przełożyć do miski. W misce przygotować marynatę: sos sojowy, słodki sos chili i miód płynny wymieszać na jednolitą masę. Dodać wciśnięty przez praskę czosnek. Żeberka wymieszać dokładnie z marynatą i wstawić do lodówki na 2 godziny lub na całą noc. Następnego dnia rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C, przełożyć żeberka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i piec przez 60-80 minut, aż mięso będzie miękkie, w chrupiącej słodko ostrej skorupce.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...