- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki np. rurki | 500 g |
szpinak mrożony liściasty | 250 g |
boczek wędzony | 200 g |
olej | 2 łyżki |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
Pokroić boczek w kosteczkę. Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej i dodać boczek. Gdy się lekko przysmaży dodać szpinak i przykryć. Gdy szpinak się rozmrozi, dodać śmietankę. Podgrzać. Doprawić sos solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem. Posypać tartym parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 7. Ciasto na pizzę
- 8. Świąteczny bigos staropolski
- 9. Ketchup domowy
- 10. Święty Jacek z Pierogami
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...