Obrać i pokroić ogórka na kawałki. Z cytryny wycisnąć sok. Składniki połączyć i zmiksować. Dodać sól i pieprz do smaku. Przelać do wysokich szklanek.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
duży ogórek | 1 sztuka |
cytryna | 1 sztuka |
posiekana pietruszka | gaść |
pieprz | szczypta |
maślanka | 400 ml |
sól | szczypta |
posiekany koperek | garść |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Podział tuszy wołowej
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Bukiet karmelizowanej marchwi
- 4. Ciasto na naleśniki
- 5. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 6. Kuchnia fusion
- 7. Tzatziki
- 8. Pizza „Jak u Mammy”
- 9. Lwowska sałatka śledziowa
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...